Hela våren har gott i rubrikens tecken känns det som. I huvudet tänkte jag ut det här inlägget redan i februari när Ulf Eng kom med den färdiga rampen. Sedan vi köpte vår buteljeringsmaskin, XRB-16 alias Sputniken, så har vi kört in hela pallar med glas. Jag snickrade ihop en ramp som test men den har sedan blivit kvar. Den har fallit i bitar och jag har lappat. Jag knäckte den när vi började buteljera i klart glas för de pallarna är större och tyngre. Återigen en ihoplappning så nu var den rejält sliten. Fast nu har vi en ny fin ramp.
Ut med det gamla och
in med det nya: Nya bryggverket, en Braumeister 500 liter, är nu
installerad och vi kör för fullt med den. Fyra till fem bryggningar
i månaden är takten för tillfället. Det är en fröjd och så här
en månad efter bytet när vi nu är redo att slänga ut det gamla
bryggverket så sker det helt utan nostalgiska besvär. Jag kan bara
förundras över att jag orkade med 150 bryggningar på den.
Ut
med det gamla och in med det nya: Den gamla, lite slitna trotjänaren,
Monster Millen är nu ersatt med en högeffektiv Roppi 600. 40-60
minuter tog det mig att krossa de cirka 50 kilogramen malt som gick
åt till en bryggning i gamla bryggverket tar nu cirka 15 minuter för
den dubbla mängden som går åt i Braumeistern.
Inte riktigt Ut med det gamla och in med det nya men en klar förändring och enorm förbättring är de nya lokalerna. Kontoret har vi använt länge men nu är nya bryggrummet i funktion. Vi har alltså delat upp verksamheten och brygger på övervåningen och i källaren har vi kvar jäsning och buteljering. Riktigt snygga, tjusiga lokaler blev det som vi nu håller på att bo in oss i. Å nej, helt klart är det inte där uppe. Det är lite installationer kvar så t.ex. så diskar vi i platshink men det kan man stå ut med en förändringens vår som denna.