Vi gör ständigt förändringar och förbättringar nere på bryggeriet. En del större likt investeringen i ny buteljeringsmaskin medan andra är betydligt mindre. Som förlängningen av vårt mäskroder. Ett mäskroder är som en stor paddel med massa hål i som man använder för att röra ut malten i mäskvattnet.
Vårt mäskroder var cirka tre decimeter för kort för att brygga Fyren. Fyren är vår alkoholstarkaste öl och den som vi använder mest malt till. Då behöver man ett längre skaft för att få ordentlig hävstång när man rör runt i mäskgrytan.
En lite, tekniskt sett, enkel åtgärd men ack så mycket lättare min bryggdag har blivit. Speciellt då jag brygger Fyren men även Bergslager och Tranan. De två sista är stegmäskade och då fyller vi mäskgrytan med mera vatten än då övriga ölen. Med det längre mäskrodret så når jag ner till bottenplåtarna och kan röra om mäsken ordentligt.