Bergslagers återkomst

Ingen panik behöver uppstå, sitt bara lugn i båten. Bergslager, våran tolkning av en tysk Helles, kommer att finnas kvar men det kommer bli ett litet tillfälligt stopp i tillgängligheten. Det finns visserligen ett kryphål mer om detta hål längre ner.

Varje etikett klistras för hand

Det står fortfarande flaskor Bergslager kvar på hyllan inne i butiken i Falköping men vi får inga nya ordrar om att leverera den. Anledningen är att den avlistades nyligen men kommer att återlanseras den 2 maj. Inte vårt beslut för vi har den i lager nere på bryggeriet. Systembolagets arbetsmetod för alla produkter i TSLS-sortimentet (Tillfälligt sortiment, Lokalt och småskaligt) är att månad 7-9 efter lanseringen så har man en utvärderingsperiod. Bergslager hade sin period oktober, november och december. I just den perioden hade ni köpt så mycket mer av den än vad vi hade trott ni skulle göra så den var slut i lagret och vi valde att brygga julöl istället. Vi anmälde detta i Systembolagets register men hade inte förstått att vi skulle ringa och prata med ansvarig inköpare hos Systembolaget. Ingen öl på hyllan innebär låg försäljning och låg försäljning innebär att Systembolaget plockar bort den.

När vi fick beskedet om avlistning så hörde vi av oss till Systembolaget men då var det försent och beslut gick inte att ändra. Vi trodde då att vi skulle behöva skapa en ny öl, trycka nya etiketter med nytt namn men icke då. Systembolagets egna förslag på lösning var att vi skulle fylla i en ny offert, med samma namn, samma öl, samma etikett. Skicka upp nya provflaskor, personal på huvudkontoret skulle provsmaka och sedan ta beslut på om den skulle säljas igen. Det tyckte de så nu har vi skickat upp flaskor för fotografering och skribentprovning för journalister i Stockholm precis som om det vore en helt ny öl. Onödigt jobb men man lär sig i processen och i maj kan vi handla Bergslager igen.

Det lilla kryphålet då? Jo, vill ni ha Bergslager på påskbordet eller något annat tillfälle i april så kan man göra en Privatimport av Bergslager

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *