Stort tack alla trevliga besökare på Skövde Öl och Whiskymässa

Nu är allt tillbaka på sin plats i bryggeriet, montern är undanstoppad, faten står redo för diskning och de få flaskorna vi bar hem är tillbaka på lagret. Jag är väldigt trött men samtidigt otroligt nöjd över den positiva responsen vi fick av er besökare.
Själv var jag nyfiken på hur mottagandet av en Berliner Weisse skulle bli. En öl i folkölsstyrka med en rejäl syrlighet och i övrigt veteölens stigma. Om man för fem år sedan fortfarande fick höra “-Nej tack, ale dricker jag då rakt inte” så gäller det fortfarande i hög grad.

That’s the way I am HEAVEN HELP ME fick ett alldeles utmärkt mottagande och jag funderar redan på hur jag ska få in den i produktionsplanen innan sommaren är här. Fram till dess  så finns det ett femtontal flaskor kvar nere på bryggeriet för hugade köpare.

Vår IPA, Fyren, har fått väldigt gott mottagande sedan vi lanserade den för drygt ett halvår sedan. Till mässan nu hade vjo gjort en liten variant på den som vi kallade för Fyrvaktaren. Fyren torrhumlas med Cascade men ett fat plockades bort innan torrhumlingen och torrhumlades med den slovenska sorten Bobek. Det var lite 50/50 på vilket man tyckte var godast men det var uppskattat att få chansen att prova skillnaden, för skillnad blev det, så det kommer vi troligen göra flera gånger. Jag planerar redan nu att torrhumla med Citra nästa gång. Citra är en av mina favorithumlesorter.
Två lite mindre spektakulära öl som uppskattades var Tranan och Bergslager. Tranan är en hefe weizen och en öl som absolut har framtiden framför sig. Mycket skumbananarom, lite nejlika och ett stort härligt skum. Ett öl som passar de varma dagarna bättre enligt mig. Både en törstsläckare och en matöl.

Bergslagern, en helles har vi skrivit på etiketten. I Sverige kallar vi gärna det mesta för ljus lager

Det är inte ovanligt att en besökare frågar vad man rekommenderar för öl och då svarar jag alltid med en motfråga om vad de gillar för typ av öl. Flera gånger, på tok för många gånger fick jag ett nästan urskuldande svar att personen gillar ljusa lageröl. Klat man gillar en god lager! Absolut inget att skämmas för. Av folks kommentarer så behöver vi inte skämmas för Bergslagern

Stort tack till alla ni som kom förbi vår monter, nu börjar vi ladda för Falköpings Ölfestival på Vilhelmsro den 18 maj. Skål på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *